domingo, 16 de julio de 2023

EL REAL DE VALÉNCIA

 

 

De" Enrique NL. Vixca La Comunitat Valenciana"

 


 

EL REAL DE VALÉNCIA Hui tots usem l'Euro com a moneda per a poder fer les nostres compres i és la moneda de canvi en la zona Euro, també no fa tant usàvem la pesseta com a moneda d'Espanya, pero els valencians abans d'usar estes monedes teníem nostres pròpies monedes com a Estat independent que erem i eixa moneda era el Real de Valéncia. 

En l'entrada en vigor de Els Furs de la Ciutat i Regne de Valéncia el nou Regne de Valéncia va a tindre per moneda el Real de Valéncia, la seua pròpia moneda com a Estat diferenciat dels atres que constituïxen la Corona d'Aragó.

El seu primer acunyament és de 1247 i en un costat ix el rostre del Rei Jaume I (Iacobus Rex) sent l'argent el material elegit i per a una atra cara una creu sobre flors, mes tart es falcaria l'escut de la Ciutat i Regne de Valéncia com la de la foto que podem observar que esta era d'Alfons el Magnànim del sigle XV en ple ya Sigle d'Or Valencià.

Esta séria la moneda que circulava per Castelló, Elig, Borriana, Alacant, Xàtiva, Oriola, Morella, Ontinyent, Vila-real i totes la ciutats del nostre gloriós Regne, la moneda de tots els valencians. Ver menos

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Lluís Vicent Aracil i Bonet